Minden BABÁNAK legalább egy SZUNDIKENDŐT!

Már a párnapos babák is meg-megfogják és gyűrögetik a körülöttük lévő anyagokat. Ezért nem mindegy, hogy a takarójuk, első játékaik és a mamájuk ruhája miből készül.

Persze hogy természetes, nem allergizáló anyagokból kell, legyen!

Legkönnyebben a babák kis kendőcskékkel tudnak játszani, amelyek egy-egy csücske apró kezecskéik ökölbeszorításakor akaratlanul is a markukban marad. A puha anyagok tapintása felidézi bennük a magzatvíz biztonságos simogatását, így sokkal nyugodtabbak. Ez az emlék magyarázza azt is, hogy a szundikendő egész kisgyermekkorukban társuk marad.

Úgy kell tehát kiválasztani, hogy tartós, kellemesen puha, mégis kedvelhető formájú legyen és rágcsálható. A fogzó gyermek ugyanis mindent rág. A jóminőségű szundikendőt nem tudják cafatokra tépni, nem kell aggódni, hogy a szájából a baba torkára csúszhat egy darabkája. Miután hipoalergén – száz százalékosan biopamut az anyaguk, s nyálban nem oldódó festékekkel mintázva készülnek. Akkor sem lesz baja a babánknak, ha folyamatosan rágcsálja. A puha anyag simogatása nemcsak megnyugtatja, de be is issza a csordogáló nyálát.

Az alvókendők többsége különféle állatfigura. Letisztult, egyszerű formaviláguk fejleszti, az újszülött kialakuló látásvilágát majd könnyen válnak a nagyobb babák, kisgyermekek kedvencévé. Életünk első éveit nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá teszik azok a dolgok, amikhez ragaszkodunk.

Szinte minden gyermeknek van egy kedvence, amivel együtt fekszik le! Egyfajta rítusként teremtve meg magának a biztonságos, nyugodt, kiegyensúlyozott alvás hangulatát. Ugyancsak magukhoz veszik a kis kedvencüket, ha valamijük fáj, betegek illetve csak nagyon elfáradtak vagy megbántották Őket, esetleg épp nincs mellettük a mamájuk. Ismeretlen környezetben is jó szolgálatot tesznek ezek a kis jószágok az otthon biztonsága és a sokféle új benyomás között lelki hidat képezve… és persze egy jó kis szundikendővel lehet játszani! Nézegetni, ráfeküdni, forgatni, gyűrögetni, kukucsolni vele, dajkálni, beszélgetni hozzá.

Mindenképpen vegyél a kicsinyednek legalább egy, de, ha teheted több szundi állatkát! Meglátod, megéri az árát, mert a babád nyugodtan fogja viselni, ha éppen nem vagy mellette, vagy idegen környezetben kell aludnia.