Ez a legjobb szer a szúnyogcsípésre! Ismered?

Végre itt a nyár, megszabadulhatnánk a ruháinktól, élvezhetnénk a kellemes nyári estéket, azonban alig hogy kiülünk már támadnak is a vérszívók. Tönkre teszik a kellemes nyári estéket és még a ruhán keresztül is ostromolnak.

A szúnyogok első számú kedvencei a gyerekek, mivel a vékony bőrük könnyű préda, ezen kívül  leginkább a ‘0’ vércsoportot kedvelik.

Mivel védekezhetünk ellenük?

  • szúnyogriasztó spray
  • illó olajok: levendula, geránium, citrom, eukaliptusz, fodormenta
  • Polyvitaplex  tabletta

Vannak akik erősebben reagálnak a csípésekre és allergiás reakciót vált ki  a bogarak támadása. Ebben az esetben mindig legyen nálad antihisztamin tartalmú  készítmény!

Mit tegyünk, ha a szúnyogok áldozatává válunk?

Ne vakard! A vakarással elfertőződhet a csípés helye és így még nehezebben gyógyul! A rovarcsípések általában 1 hét alatt elmúlnak, a folyamat gyorsítható különböző krémekkel, készítményekkel. A Fenistil kenőcs és a kalcium a legismertebbek a tünetek enyhítésében. (Figyelem! A Fenistil fényérzékeny! Nem lehet napra menni!) Szintén jó hatással alkalmazható a Hidrocortizon kenőcs , grapefruit mag csepp, Aloe First is.

Azonban az egyik leghatásosabb keveréket szúnyogcsípésekre Te is elkészítheted!

Egyszerű és tökéletes krém természetes anyagokból!

  • 1 evőkanál fehér agyagot, 1 kávés kanál cink-oxidot keverj össze 1 evőkanál Bíbor kasvirág kivonattal.
  • Tegyél hozzá 10 csepp Levendula olajat és 5 csepp Teafaolajat és keverd el annyi desztillált vízzel, hogy egy jól kenhető pasztát kapj.
  • Tárold a hűtőben, így fokozhatod a hűsítő, nyugtató hatását!